Menu
En skogbrann herjer ved landsbyen El Rosario på Tenerife. Foto: Europa Press via AP / NTB

Over 3000 er evakuert fra skogbrannen på Tenerife

En skogbrann som har røyklagt store deler av Tenerife og tvunget tusenvis til å evakuere, har avtatt noe, opplyser spanske myndigheter.

Av NTB | 18.08.2023 02:24:29

Ulykker og naturkatastrofer: Torsdag hadde over 3000 personer blitt evakuert fra utsatte områder, og regionens leder Fernando Clavijo beskrev skogbrannen som den mest komplekse på Kanariøyene de siste 40 årene.

Clavijo sier fredag at ingen flere måtte evakueres over natta, og at myndighetene vurderer å oppheve bevegelsesrestriksjonene for nesten 4000 som er beordret til å holde seg hjemme, etter at brannmannskapene jobbet iherdig natta gjennom.

– Brannen og været har oppført seg mer normalt etter å ha vært svært unormalt tidligere, og vi fikk jobbet mer intensivt gjennom natta med å etablere brannlinjer på bakken, sier han.

Brannen oppsto onsdag i en nasjonalpark rundt vulkanen og fjellet Teide, Spanias høyeste punkt. Grunnet høye temperaturer og tørt klima rakk brannen å svi av nesten 40 kvadratkilometer med vegetasjon.

Myndighetene bedyrer at vinden stadig kan puste nytt liv i flammen. Det er ventet at temperaturen vil stige på øya i løpet av helga.

(©NTB)

Flere nyheter: