Menu
For EM-tittere kan en streik blant annet merkes ved at nettproblemer ikke løses og at man ikke får sett kampen. Foto: Scott Heppell/AP Photo/NTB

Over 300 medlemmer i EL og IT Forbundet i streik fra torsdag

EL og IT Forbundet tar ut 319 medlemmer i streik fra torsdag morgen etter at det natt til torsdag ble brudd i IKT-meklingen.

Av NTB | 27.06.2024 02:43:01

Arbeidsliv: Det er Abelia fra NHO og ansatteorganisasjonen El og It-forbundet fra LO som har forhandlet om IKT-overenskomsten. Fristen for å bli enige var midnatt natt til torsdag.

To timer på overtid meldte EL og IT Forbundet til Riksmekleren at det ikke var mulig å komme til enighet. Dermed blir det streik fra torsdag morgen.

Birgit Abrahamsen, direktør arbeidsrett i Abelia, sier til NTB at det har vært krevende forhandlinger, men at de håpet å komme til enighet.

– Dessverre var kravene fra El og IT Forbundet urimelig høye, og vi beklager at dette har endt med at de går ut i streik, sier Birgit Abrahamsen, direktør arbeidsrett i Abelia.

De streikende jobber blant annet i kundeservice, utvikling, installasjon, drift og vedlikehold av elektronikk og IT-utstyr.

– Vi kan bekrefte at noen av våre kollegaer, hovedsakelig på kundeservice, er tatt ut i streik. Vi håper dette ikke skal ramme våre kunder unødvendig mye, men i perioder med mye trafikk så kan våre kunder forvente noe lengre ventetid enn normalt, sier informasjonssjef Daniel Barhom i Telia til NTB.

Før meklingen startet sa Aasen at en streik kan merkes på flere måter.

– Hvis Telia-nettet ditt skulle dette ut rett under åttedelsfinalen i fotball-EM, kan det tenkes at feilretting tar lengre tid, og at du ikke når fram til kundeservice før etter at dommeren har blåst av kampen, sa Aasen.

– Vi streiker for en anstendig lønn for alle på tariffavtalen, heving av minstelønna og medbestemmelse ved beredskapsvakter, sier forbundssekretær og leder av EL og ITs forhandlingsutvalg Geir Aasen.

EL og IT-forbundet varslet at følgende blir tatt ut i streik: Geomatikk AS (60 personer), GlobalConnect (29), Komplett (56), Onitio Norge (67), Onitio Solutions Norge (18), Telia (57) og TietoEVRY Norway (32).

Flere nyheter: