Menu
Pårørende sørger ved liket til en av sine slektninger som ble trampet i hjel da det brøt ut panikk på et religiøst møte i landsbyen Hathras i Uttar Pradesh i India tirsdag. Foto: Manoj Aligadi / AP / NTB

Over 100 trampet i hjel på religiøst møte i India

Minst 116 personer mistet livet da det brøt ut panikk på et hinduistisk arrangement nord i India, opplyser lokale myndigheter til den indiske kringkasteren NDTV.

Av NTB | 02.07.2024 16:33:15

Kriminalitet og rettsvesen: Det ble først meldt om 27 døde, men dødstallet har siden steget kraftig.

Ifølge New York Times er flere av de døde kvinner og barn. Samtidig er mer enn 150 sendt til sykehus med skader.

Panikk skal ha spredt seg da deltakere forsøkte å forlate arrangementet, noe som førte til at flere ble trampet i hjel, skriver lokale medier.

Ifølge lokalt politi skal det ha vært opp mot 15.000 deltakere, til tross for at arrangementet bare hadde tillatelse til å ha rundt 5000 til stede.

Det er foreløpig ikke kjent hva som førte til panikken, men lokale medier melder at varme og kvelende luft kan ha vært blant grunnene.

– Folk begynte å falle oppå hverandre, en etter en. De som havnet under folkemengdene døde, og ble hentet ut av andre, sier et øyevitne til nyhetsbyrået Press Trust of India.

Arrangementet skal ha funnet sted i landsbyen Hathras i delstaten Uttar Pradesh, som er Indias mest folkerike delstat. Landsbyen Hathras ligger rundt 200 kilometer sørøst for Indias hovedstad New Delhi.

Statsminister Narendra Modi har gått ut med sine kondolanser til de pårørende av de døde. Han sier også at føderale myndigheter samarbeider med delstaten om en etterforskning.

Et parlamentsmedlem kritiserer myndighetene kraftig etter hendelsen, og mener de gjør for lite for å sikre trygge religiøse arrangement.

– Se hva som skjedde og hvor mange som mistet livet. Vil noen bli holdt ansvarlig? sa han til journalister etter hendelsen.

Det er ikke uvanlig at det oppstår panikk med dødelig utfall i store folkemengder i India, der større grupper ofte samles på små områder med få sikkerhetstiltak. Spesielt religiøse pilegrimer blir ofte ofre for slike situasjoner.

– Alle hadde hastverk med å dra. Det var ingen vei ut og folk falt oppå hverandre, sier Jyoty, som er en av de overlevende.

Sjefministeren i delstaten, Yogi Adityanath, har beordret at hendelsen skal etterforskes.

Flere nyheter: