Menu
Migranter og flyktninger blir reddet av mannskapet på båten Geo Barents ved kysten av Libya mandag. Foto: Skye McKee / MSF Via AP / NTB

Over 1.200 migranter til Italia siden søndag

Over 1.200 migranter og flyktninger har ankommet Italia siden søndag. 23 er meldt savnet, selv om havet har vært relativt rolig siden helgen.

Av NTB | 25.04.2023 06:54:05

Politikk: Den italienske kystvakten sier at de har kommet 35 båter til hjelp etter at de la ut fra Tunisia. Av dem hadde tre forlist.

Etter et av forlisene utenfor øya Lampedusa er tre mennesker savnet. I det andre, ved Malta, er rundt 20 savnet, og etter det tredje fant kystvakten en død person.

Søndag, da sjøen var rolig etter en periode med mer urolig sjø, nådde 640 migranter fram til Lampedusa, og flere hundrevis kom mandag.

I forrige uke tok italienske myndigheter i bruk store ferjer og marinefartøy for å overføre migranter og flyktninger til fastlandet, men med alle båtene som ankom søndag og mandag, var det snart fullt igjen på Lampedusa.

Leger Uten Grenser opplyste mandag at deres båt Geo Barents hadde plukket opp 75 personer fra en trebåt ved kysten av Libya. De må imidlertid vente til italienske myndigheter gir dem tillatelse til å gå til land.

(©NTB)

Flere nyheter: