Leo Østigård jubler etter å ha nikket Napoli i ledelse mot Real Madrid i mesterligaen. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Østigård-scoring ikke nok for Napoli – Real Madrid vant 3-2 på selvmål

Leo Østigård scoret for Napoli mot Real Madrid i mesterligaen, men gjestene vant 3-2 etter et uheldig selvmål av Napoli-keeper Alex Meret.

Av NTB | 03.10.2023 23:03:02

Sport: Et kjempeskudd fra Federico Valverde etter hjørnespark fra Luka Modric i det 78. minutt sneiet Napoli-forsvarer Mathias Olivera, traff tverrliggeren og deretter bakhodet til Meret. Derfra spratt ballen opp i nettaket.

Det avgjorde en forrykende kamp mellom to lag som begge vant sin åpningskamp i mesterligaens gruppespill.

I det 19. minutt rykket Real Madrid-keeper Kepa Arrizabalaga ut i feltet på Khvicha Kvaratskhelias hjørnespark uten å nå ballen. Napoli-stopper Natan kriget i lufta og sendte ballen i tverrligger med skulderen. Østigård reagerte raskt, knuste Dani Carvajal i lufta og stanget returen i mål.

– Å score mot Real Madrid på hjemmebane i Champions League og feire med våre fantastiske fans er den beste følelsen jeg kan tenke meg, men jeg ville jo vinne også, sa Østigård til uefa.com.

Ledelsen varte i bre åtte minutter. Napoli prøvde å spille seg ut bakfra med kortpasninger, men Jude Bellingham brøt lagkaptein Giovanni Di Lorenzos uoverveide pasning innover i banen mot Stanislav Lobotka og spilte fram Vinicius Junior. Brasilianeren skjøt i mål før Østigård kom nær nok til å takle.

– Kanskje burde vi ikke ha ruset for å score mål nummer to da vi ledet, men jeg er sikker på at vi kommer til å vinne kamper framover, sa Østigård.

Victor Osimhen hadde en god sjanse da han i slutten av omgangen vant i lufta og nikket mot mål, men Kepa kastet seg og slo ut.

VAR-dommerne grep inn og indikerte straffe til Napoli da Osimhens innlegg i det 50. minutt traff armen til Nacho etter først å ha vært i foten hans. Etter flere minutter kunne Piotr Zielinski legge ballen til rette og skyte inn 2-2.

Det så ut til å berge poeng for Napoli, men i stedet var det Carlo Ancelotti og hans spillere som kunne juble til sist.

– Det var en tøff kamp, men en god kamp. Napoli er en farlig rival som spilte med enorm stolthet og ambisjon, sa Ancelotti.

Innbytter André Castro ble matchvinner da han i fjerde og siste tilleggsminutt sendte en markkryper fra 20 meter inn ved lengste stolpe.

Lagkaptein Sheraldo Becker satte hjemmefansen i godlune med to lekre avslutninger etter direkte fotball i regnværet, men Braga utlignet med mål rett før pause og tidlig i 2. omgang, begge etter hjørnespark og skudd i returrommet.

Først beinet Sikou Niakaté en keeperretur i tomt mål, så fikk Bruma drømmetreff fra 25 meter og sendte ballen i krysset.

Union hadde gode sjanser til å ta ledelsen igjen, men det var Braga som scoret.

Nye sju minutter senere ledet Real Madrid, igjen med Bellingham i en hovedrolle. Den engelske 20-åringen fikk ballen midt på banen og med mye rom foran seg. Han satte fart mot mål, og Napoli-spillerne nølte med å gå på. Inne i feltet fintet han bort Østigård og skjøt i mål.

Også den andre kampen i gruppa endte med 3-2-seier til bortelaget. Union Berlin virvlet fram masse sjanser og ledet 2-0 rett før pause, men gjestende Braga kom tilbake og vant på fullsatte Olympiastadion i den tyske hovedstaden.