Menu
Gabriel Jesus scorer Arsenals ledermål i mesterligakampen mot Lens. Foto: Michel Spingler, AP / NT

Arsenal ned på jorda i mesterligaen – Lens vendte til 2-1-seier

Martin Ødegaard og hans Arsenal tok ledelsen borte mot Lens i mesterligaen, men måtte finne seg i at hjemmelaget vendte til seier med to flotte mål.

Av NTB | 03.10.2023 23:02:35

Sport: Dermed mistet laget ledelsen i sin gruppe etter 4-0-festen over PSV i åpningsrunden. Ørjan Nyland og hans Sevilla måtte i samme gruppe nøye seg med 2-2 i Eindhoven etter en dramatisk avslutning.

Arsenal utnyttet en grov feil hos hjemmelaget til å ta ledelsen i det 14. minutt. Adrien Thomasson slo en fæl støttepasning rett til Bukayo Saka, som spilte pent fram til Gabriel Jesus. Brasilianeren utfordret og skjøt utagbart i lengste hjørne.

Seks minutter senere var Arsenal veldig nær 2-0-ledelse. Oleksander Zintsjenko slo en bakromspasning til Kai Havertz, som sto for en god avslutning. Keeper Brice Samba slengte ut neven og slo ballen ut.

I det 25. minutt var det Lens sin tur til å omsette en tabbepasning i scoring. Arsenal-keeper David Raya slo et oppspill rett til Deiver Machado, som spilte ballen rett opp i angrep. Elya Wahi tok ned ballen på brystet og la den til rette for Thomasson, som skrudde den vakkert i lengste hjørne. Det var Arsenals første baklengsmål på bortebane denne sesongen.

Litt senere måtte Saka ut med skade. Han ble erstattet av Fábio Vieira.

I stedet scoret det 20-årige supertalentet Wahi for Lens tre minutter senere, da han løp seg fri i feltet mens Przemyslaw Frankowski raidet på høyresiden. Innlegget tok han på volley og styrte ballen inn ved lengste stolpe.

Det ga Lens seieren i klubbens første mesterligakamp på hjemmebane på 21 år.

Nemanja Gudelj så lenge ut til å bli matchvinner for Sevilla, og Youssef En-Nesyris ordnet ny ledelse sekunder etter 1-1-målet, men det holdt ikke for Sevilla.

Arsenal hadde flere gode sjanser til å ta tilbake ledelsen, men lyktes ikke med avslutningene. Leandro Trossard hadde en stor mulighet tidlig i 2. omgang etter en frekk dragning i feltet, og høyreback Takehiro Tomiyasu kom til en kjempesjanse i det 66. minutt da han tok et hjørnespark på volley. Det knallharde skuddet gikk rett på Samba.

Samtidig sørget Jordan Tezes utligning fem minutter på overtid for 2-2 til PSV mot Sevilla. Ørjan Nyland så lenge ut til å holde nullen, men han ble overlistet av Luuk de Jongs straffespark i det 86. minutt og deretter av Tezes mål med assist fra de Jong.

(©NTB)

Flere nyheter: