Menu
Oslo tingrett har avvist søksmålet til Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus mot staten. Søksmålet omhandler de nye reguleringsplanene de nye sykehusene på Gaustad og Aker, som vil føre til at Ullevål sykehus legges ned. Foto: Lise Åserud / NTB

Oslo tingrett har avvist sykehus-søksmål – aksjonister varsler anke

Søksmålet der Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus saksøker staten er avvist av Oslo tingrett. Aksjonistene selv sier de vil anke avgjørelsen.

Av NTB | 28.09.2023 14:23:03

Kriminalitet og rettsvesen: Tingretten begrunner avvisningen med at formålet til folkeaksjonen er å bevare Ullevål sykehus, ikke å ivareta miljø- og naturinteresser andre steder, skriver NRK.

Aksjonistene mener at reguleringsplanene for de nye sykehusene på Gaustad og Aker er ugyldige, blant annet på grunn av manglende miljøutredning.

Sykehusene på Gaustad og Aker skal erstatte Ullevål, som da blir lagt ned. Da søksmålet ble tatt ut i mars, hadde aksjonistene samlet inn en million kroner til rettssaken.

Leder for aksjonsgruppa, Lene Haug, sier til NTB at de ikke er enig i kjennelsen.

– Vi mener at det er feil faktum som ligger til grunn og kommer til å anke avgjørelsen til lagmannsretten. Der mener vi at vi har en god sak, sier Haug til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: