Menu
Sørafrikanske Oscar Pistorius ble verdenskjent da han i 2012 deltok under sommer-OL i London i 2012. Året etter skjøt og drepte han kjæresten gjennom en badedør og hevdet at han trodde hun var en innbruddstyv. Foto: Lehtikuva / NTB

Oscar Pistorius håper på prøveløslatelse

Den sørafrikanske friidretts- og paralympicsutøveren Oscar Pistorius, som soner en dom på 13,5 års fengsel for å ha drept kjæresten, håper på prøveløslatelse.

Av NTB | 31.03.2023 12:44:28

Kriminalitet og rettsvesen: Pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste Reeva Steenkamp. Hun ble skutt gjennom baderomsdøren. Pistorius hevdet i retten at han trodde at det var en innbruddstyv på badet, men han ble ikke trodd.

Saken fikk stor oppmerksomhet både i Sør-Afrika og internasjonalt, og fredag skal en nemnd ta stilling til 36-åringens søknad om prøveløslatelse.

– Vi er orientert om at beslutningen vil bli tatt senere i dag, opplyser Steenkamp-familiens bistandsadvokat Tania Koen.

Pistorius ble verdenskjent da han deltok i sommer-OL i 2012. Det fordi han mangler begge bein og løp med fjærende proteser. Dette ga ham tilnavnet «Blade Runner».

(©NTB)

Flere nyheter: