Menu
Ada Hegerberg scoret for Lyon mot Brann onsdag. Foto: Mourad Allili / NTB

Oppløftende Brann-forestilling mot Ada Hegerbergs Lyon – forsvarsfeil kostet dyrt i 1-3-tap

Brann-kvinnene imponerte tross 1-3-nederlag mot Lyons stjernegalleri i Champions League. Ada Hegerberg noterte sin 61. nettkjenning i turneringen.

Av NTB | 13.12.2023 22:59:52

Sport: Det tok ikke mer enn seks minutter før franske Kadidiatou Diani scoret 1-0 med et flott skudd. Tidligere i sekvensen spilte Brann unødvendig bort ballen. Kort tid etter kunne Ada Hegerberg ha doblet ledelsen, men landslagsangriperen skjøt rett på Aurora Mikalsen.

Brann-keeperen holdt på å rote ballen i mål etter 17 minutter, men gjestene slapp med skrekken.

Etter halvspilt omgang utnyttet Hegerberg en feil i bortelagets forsvar og scoret 2-0. Det var spissens 61. mål på 64 opptredener i mesterligaen.

Få minutter etter sidebyttet scoret Diani 3-0. Med en drøy halv omgang igjen ble Hegerberg tatt av banen. Kort tid etter fant Rakel Engesvik lagvenninne Justine Kielland inne i boksen, som på flott vis reduserte for Brann. Det endte likevel med en komfortabel seier for Lyon.

– En vakker scoring, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om Kiellands mål.

Heldigvis for Brann endte det 0-0 i den andre puljekampen mellom St. Pölten og Slavia Praha. Dermed har bergenserne god kontroll på 2.-plassen etter at halve gruppespillet er unnagjort.

– Vi tar hver kamp like seriøst, og har hele tiden fokus på det vi kan gjøre. Det er en turnering vi liker veldig godt, så vi gleder oss. Det er kjekt å møte et lag fra Norge, og det er viktig for norsk fotball. Både for å løfte damefotballen og utvikle den videre. Det handler om å nyte disse type kampene, sa Ada Hegerberg til NRK før oppgjøret mot Brann.

De tilreisende Brann-supporterne ble imidlertid snytt for søskenduellen mellom Andrine og Ada. Førstnevnte har trøblet med en kneskade i fire måneder, men 30-åringen har ikke gitt opp håpet om å være på banen når Lyon kommer til Bergen neste uke.

– Vi får krysse fingrene, sa mor Gerd Stolsmo til NRK i pausen mellom Lyon og Brann.

– De har mange fantastiske spillere, og det er en herlig ramme rundt kampen. Vi spiller mot en stor klubb og her får vi erfaringer vi ikke får hjemme i Norge. Vi må være oss selv og gjøre en god jobb, sa Brann-sjef Martin Ho til NRK før avspark.

Brann endte som nummer fire i Toppserien denne sesongen, men hadde en oppløftende andre halvdel av sesongen.

– Vi kommer til å lære mye av dette, og jeg tror vi kan bite godt fra oss. Det at vi er her, viser den utviklingen vi har hatt, understreket landslagskeeper Mikalsen til rettighetshaveren.

Lyon valset over Slavia Praha med kalassifrene 9-0 i den første puljerunden. For tre uker siden ble østerrikske St. Pölten slått 2-0. Den franske fotballstormakten har vunnet mesterligaen åtte ganger de siste 13 sesongene.

Brann gikk på sin side også seirende ut av de to første kampene denne CL-høsten, men få levnet laget noen sjanse til å ta poeng i Frankrike.

(©NTB)