Wenderson Galeno scoret to ganger da Porto sikret åttedelsfinale i mesterligaen med seier mot Sjakhtar Donetsk. Foto: Luis Vieira / AP / NTB

Champions League-exit for Sjakhtar – Barcelona med nytt bortetap

Barcelona avsluttet gruppespillet i mesterligaen med 2-3-smell borte mot tabelljumbo Royal Antwerp. Porto slår følge videre med katalanerne.

Av NTB | 13.12.2023 23:09:51

Sport: Portugiserne vant 5-3 i den avgjørende kampen hjemme mot ukrainske Sjakhtar Donetsk, som dermed må se drømmen om åttedelsfinale ryke.

På Estádio do Dragao sørget to mål fra Wenderson Galeno og ett fra Mehdi Taremi, Pepe og Chico Conceicao for Portos triumf. Sistnevnte scoret etter kun få sekunder på banen.

Barcelona har tross avansement som gruppevinner tapt to av de tre kampene på fremmed gress i gruppespillet denne høsten. Totalt har fem av de sju siste bortekampene i turneringen endt med tap.

Arthur Vermeeren utnyttet horribelt forsvarsspill fra Barcelona da han sendte Royal Antwerp foran før to minutter var spilt. Ti minutter før pause utlignet Ferrán Torres, før gjestene igjen lå under etter at tidligere Premier League-spiller Vincent Janssen hamret inn 2-1 for vertene.

Helt på tampen utlignet Marc Guiu for Barcelona med pannebrasken, men George Ilenikhena avgjorde likevel for det belgiske hjemmelaget.

I gruppe E sikret Atlético Madrid førsteplassen med seier hjemme mot Lazio. Det er første gang siden 2016/2017-sesongen at spanjolene vinner sin pulje. I fjor røk Diego Simeone mannskap ut som tabelljumbo.