Menu
EL og IT-forbundet har varslet at nesten 2700 går ut i streik fra onsdag om ikke meklingen kommer i havn. Her fra frontfagsstreiken i 2023. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

Onsdag kan over 2500 elektrikere gå ut i streik

El og IT-forbundet og NHO Elektro sitter tirsdag i mekling om hovedoppgjøret for elektrofaget. 2747 medlemmer går ut i streik om ikke de blir enige ved midnatt.

Av NTB | 28.05.2024 11:53:14

Økonomi og næringsliv: Forbundet bekrefter til NTB at ytterligere 1876 medlemmer tas ut i streik fra arbeidstidens start kommende mandag – altså 3. juni.

Det dreier seg om den såkalte Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK), som regulerer lønns- og arbeidsbetingelsene til de fleste elektrikerne i Norge. EL og IT-forbundet har meldt inn plassfratredelse for til sammen 2747 medlemmer, skriver Riksmekleren.

– Vi går inn i mekling med et klart mål om å bli enige. På samme måte som i forhandlingene er vårt krav økt kjøpekraft for medlemmene våre, samt forbedringer på flere deler av avtalen. Vi forventer at motparten viser større vilje til å møte oss på dette enn i forrige runde, sier forbundsleder Geir Ove Kulseth i en pressemelding.

Blant de andre delene av avtalen som nevnes i forbundets krav, er hvordan avtalen reguleres i år med mellomoppgjør, samt rundt bruken av innleie.

De streikende fordeler seg utover installasjonsbedrifter i hele landet, med en klar overvekt av ansatte i Bravida. 1295 av dem som tas ut i streik – nærmere halvparten – jobber i denne bedriften.

Streiken kan ramme både private og bedriftskunder, og vil også gå utover en rekke byggeprosjekter. Blant offentlige prosjekter nevner forbundet regjeringskvartalet og flere nye sykehusprosjekter.

(©NTB)

Flere nyheter: