Menu
Bangladesh har blitt tvunget til å kutte strømmen til millioner av mennesker midt i en hetebølge som følge av forsyningssvikt. Arkivfoto: Sara Johannessen Meek / NTB

Omfattende strømbrudd midt i hetebølge i Bangladesh

Bangladesh har blitt tvunget til å kutte strømmen til millioner av mennesker som følge av forsyningssvikt midt i en hetebølge.

Av NTB | 20.04.2023 13:04:17

Økonomi og næringsliv: Samtidig har etterspørselen på strøm økt kraftig som følge av vanning i landbruket og kommersiell aktivitet rundt ramadan. Strømmangel kombinert med en hetebølge gjør også livet ekstra krevende for muslimene som faster, da de ikke kan drikke eller spise på dagtid.

– Det er vanskelig for å sove om natten uten strøm, og det er enda mer smertefullt etter å ha fastet hele dagen, sier en innbygger i byen Ashulia utenfor hovedstaden Dhaka.

Strømbruddene er lengst om natten, ifølge myndighetene. Havnebyen Chittagon og byen Mymensight er blant stedene som er hardest rammet.

Gjennomsnittstemperaturen i Dhaka var 6,5 prosent høyere forrige uke sammenlignet med uken før, ifølge tall fra myndighetene. Vest i landet ble det på det høyeste målt 42,8 varmegrader onsdag forrige uke.

– Folk, spesielt barn og eldre, lider veldig, skrev landets energiminister Nasrul Hamid i et Facebook-innlegg sent tirsdag kveld.

Lite tyder på at hetebølgen er på hell, ifølge det meteorologiske instituttet i Bangladesh. Etterspørselen på strøm økte med nesten 15 prosent i landet forrige tirsdag, sammenlignet med de foregående sju dagene.

(©NTB)

Flere nyheter: