Menu
Sudans krigsforbrytertiltalte ekspresident Omar al-Bashir er overført fra et fengsel til et militærsykehus i Khartoum. Foto: AP / NTB

Omar al-Bashir er innlagt på sykehus

Sudans styrtede og krigsforbrytertiltalte president Omar al-Bashir ble innlagt på sykehus kort tid før det brøt ut væpnet konflikt i landet.

Av NTB | 26.04.2023 10:24:30

Medisin og helse: Bashir ble styrtet i 2019 og er etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for krigsforbrytelser begått i Darfur-regionen.

Sudans nye makthavere har imidlertid nektet å utlevere ham til Haag.

79-åringen har de siste årene sittet i Kober-fengselet i Khartoum, men ble flyttet til et militærsykehus i hovedstaden før det 15. april brøt ut kamper mellom regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF, opplyste kilder ved sykehuset onsdag.

Dette ble kort tid etter bekreftet i en kunngjøring fra hærledelsen. Ifølge den ble Bashir og rundt 30 andre overført til sykehuset etter råd fra helsepersonell i Kober-fengselet. Årsaken er ikke kjent.

En tidligere statsråd i Bashirs regjering, Ali Haroun, opplyste tirsdag at ekspresidenten hadde forlatt fengselet, noe som utløste rykter om hvor han hadde tatt veien.

Haroun er også etterlyst av ICC for krigsforbrytelser.

(©NTB)

Flere nyheter: