Menu
Viktor Hovland skal til OL. Foto: George Walker IV / AP / NTB

Olympiatoppen delte ut nye OL-billetter – Hovland og Ruud klar for lekene i Paris

Golfstjernen Viktor Hovland og tennisesset Casper Ruud er to av 16 utøvere som tirsdag fikk bekreftet sin deltakelse i sommerens OL i Paris.

Av NTB | 18.06.2024 14:33:22

Fritid: Tirsdagens uttak er det tredje Olympiatoppen ved toppidrettssjef Tore Øvrebø gjør til de kommende lekene.

Viktor Hovland er sammen med Kristoffer Ventura tatt ut til å spille den olympiske golfturneringen i Paris. De har begge kvalifisert seg.

Casper Ruud skal forsøke å sikre Norge en tennismedalje i anlegget som for ikke lenge siden huset årets Roland-Garros-turnering. Grusunderlaget i Paris er nordmannens favoritt.

OL-klare er også sandvolleyballduoen Christian Sørum og Anders Mol. De er regjerende mestere, men har hatt en trøblete vår som følge av en skade på Mol.

Hegg Duestad er et åpenbart gullhåp etter en rad sterke prestasjoner det siste året. Også de andre kan være medaljeaktuelle.

Den sjette og siste skytteren i det tredje uttak er skeetskytter Erik Watndal.

En rekke roere er tidligere tatt ut til OL. Tirsdag fikk også veteranen Kjetil Borch og Martin Helseth klarsignal. Førstnevntes deltakelse i Frankrike har vært usikker etter at han ikke klarte å kvalifisere seg i singlesculler.

I terrengsykling har Romeriksåsen-utøveren Knut Røhme fått OL-billetten han ønsket seg.

32 år gamle Gulliksen er datter av mer meritterte og kjente Geir Gulliksen. Han deltok både under OL i Beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i Tokyo i 2021.

Lillebror Johan-Sebastian Gulliksen var også en sterk kandidat til å få OL-plass, men tapte kampen mot søsteren.

Roeren Birgit Skarstein og bryteren Grace Bullen var blant dem som ble tatt ut i den første uttaksrunden. Uttak nummer to inneholdt blant andre navnet til regjerende triathlonmester Kristian Blummenfelt.

Også de fem syklistene Anita Yvonne Stenberg, Marte Berg Edseth, Ingvild Gåskjenn, Tobias Foss og Søren Wærenskjold fikk da grønt lys og Paris-billett.

OL-ilden tennes i den franske hovedstaden 26. juli. Det er ventet at Norge sender en stor tropp til Frankrike.

Det neste større uttaket er varslet 3. juli. 7. juli skal håndballtroppen for kvinner presenteres. Da kan også flere andre OL-klare utøvere få grønt lys.

Paralympics avholdes fra 28. august til 8. september.

I alt seks skyttere fikk også OL-klarsignal tirsdag. Synnøve Berg Kisen, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad, Ole Martin Halvorsen og Jon-Hermann Hegg skal alle delta i riflekonkurransene i Paris.

Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese er også klare for OL i Paris. De skal jakte edelt olympisk metall i henholdsvis sprangridning og dressur.

Så langt er totalt 47 utøvere klare for OL-deltakelse, mens åtte utøvere har fått klarsignal til Paralympics.

(©NTB)

Flere nyheter: