Menu
Petter Solberg (til h.) ville utfordre sønnen Oliver i helgens EM-runde i rally, men ble slått med over seks minutter og endte på 15.-plass mens junior vant. Her fra en tidligere anledning. Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB

Oliver Solberg vant EM-runde i rally – slo faren med seks minutter

Oliver Solberg tok en klar seier i Royal Rally of Scandinavia i Karlstad. Han vant 12 av de 17 fartsprøvene, deriblant de ni siste.

Av NTB | 15.06.2024 18:23:07

Sport: På forhånd ble det snakket om duellen mellom far og sønn Solberg. Tidligere verdensmester Petter Solberg (49) gjorde comeback som rallyfører og ville utfordre sønnen på 22, men han var ikke i nærheten og endte på 15.-plass over seks minutter bak junior.

– Jeg følte mye press før helgen, for jeg ville forsvare fjorårsseieren. Fredagen gikk ikke helt som jeg ville, men i dag hadde jeg god kontroll og høy fart. For en lettelse, sa Oliver Solberg til arrangøren.

Mikko Heikkilä fra Finland ble nummer to, slått av vinneren med 38 sekunder. Ytterligere 13 sekunder bak fulgte Hayden Paddon fra New Zealand.

Frank Tore Larsen og Mads Østberg sørget for at det var norsk på fjerde- og femteplass. Begge var omkring halvannet minutt bak vinneren, og det skilte drøyt fem sekunder mellom dem.

Oliver Solberg kjører på svensk lisens, så Petter Solberg var tredje beste nordmann. Han var ikke nedtrykt etter rallyet.

– For en helg! Disse prøvene er helt ville. Det har vært gøy, men pulsen min er ganske høy nå. Det var utrolig å gjøre dette igjen, men jeg må teste mye før jeg prøver på noe slikt en gang til. Kanskje er det på tide å la ungdommen overta, sa han til arrangøren.

(©NTB)

Flere nyheter: