Menu
OL-konkurransene i surfing skal arrangeres på Tahiti. Foto: Esther Cuneo / AP Photo / NTB

OL-surfingen forblir på Tahiti

OL-konkurransene i surfing vil bli arrangert på stillehavsøya Tahiti som planlagt. Det skjer til tross for debatt rundt bærekraften til konkurransen.

Av NTB | 11.12.2023 12:39:56

Sport: Planleggingen av surfekonkurransen ble forrige uke satt på vent etter at et korallrev ble påført skader under byggingen av et dommertårn.

Tahiti risikerte å bli fratatt arrangøransvaret, men ifølge den franskpolynesiske presidenten Moetai Brotherson forblir konkurransen på stillehavsøya.

– Løsningen vi fant i kveld gjør at konkurransene kan bli avholdt her, sa Brotherson til nyhetsbyrået AFP søndag. Løsningen skal ha blitt funnet i samarbeid med miljøorganisasjoner.

Hvorvidt det er bærekraftig å lå øynasjonen arrangere konkurransene har skapt debatt i flere uker. Konflikten nådde et toppunkt denne måneden da en konstruksjonslekter skadet flere korallrev under installasjonen av et 14 meters høyt dommertårn i aluminium.

Mer enn 168.000 mennesker har signert et digitalt opprop mot det planlagte aluminiumsdommertårnet, og Brotherson stilte i etterkant spørsmål ved om OL-konkurransene i surfing i det hele tatt kan arrangeres der. Demonstrasjoner har også funnet sted.

Konkurransene avholdes mellom 27. og 30. juli neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: