Menu
Økokrim og Regnskap Norge inngår samarbeid for å bekjempe svart økonomi. Foto: Tore Meek / NTB

Økokrim og Regnskap Norge inngår samarbeid mot svart økonomi

Økokrim venter at kriminalitet med digitale verktøy vil øke i tiden fremover. Nå inngår de et samarbeid med Regnskap Norge med mål om å bekjempe svart økonomi.

Av NTB | 20.03.2023 08:24:09

Kriminalitet og rettsvesen: Samarbeidet skal styrke kampen mot hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk mislighet, opplyser Regnskap Norge i en pressemelding. De er bransjeforeningen for statsautoriserte regnskapsførere.

– Vi har felles interesse av å forene krefter for å bekjempe økonomisk kriminalitet. Økokrim sitter med inngående kunnskap om trusler og risikoområder. Dette er verdifull innsikt for statsautoriserte regnskapsførere som sikrer at næringslivet kjenner kundene sine og etterlever strenge kvalitetskrav blant annet knyttet til riktig innbetaling av skatter og avgifter, sier administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

Den stadig økte digitaliseringen av økonomien og samfunnet medfører at hvitvasking blir en stadig større trussel, understreker Økokrim-sjef Pål Lønseth.

– Hvis man ikke vet hvor penger kommer fra, må man være varsom. Det er spesielt alvorlig at unge og andre sårbare personer utnyttes. Regnskapsførere har en viktig rolle i kampen mot økonomisk kriminalitet. Vi setter derfor pris på økt samarbeid fremover, som en del av det vi liker å omtale som totalforsvar mot økonomisk kriminalitet, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: