Stavanger jubler for scoring i seierskampen mot Vålerenga. Foto: Carina Johansen / NTB

Oilers vendte til 6-3-seier og stoppet Vålerengas seiersrekke

Vålerenga ledet med to mål før siste periode og var på vei mot sin 12. strake seier, men Stavanger Oilers vendte til 6-3-seier i eliteserien ishockey.

Av NTB | 21.11.2023 21:29:37

Sport: I 3. periode scoret hjemmelaget fem ganger og sørget for kok blant 4001 tilskuere. Seieren betyr at det igjen er full spenning i tetstriden.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er lite som føles bedre enn det, sa André Strandborg til TV 2 om å tukte Vålerenga. Han bidro med to mål og en assist i den siste perioden.

– Det føles piss, men det blir vanskelig å vinne når vi slipper inn mål i power play. Kanskje var det bra å tape en match så vi kommer litt ned på jorda igjen, sa Vålerenga-spiller Jørgen Karterud til kanalen.

Siden 0-4-tapet for Storhamar 7. oktober hadde Vålerenga slått Comet 7-1, Frisk 3-2, Stjernen 4-2, Lillehammer 2-1, Lørenskog 10-0, Ringerike 3-1, Sparta 2-1, Storhamar 4-1, Comet 8-2 og 7-1 og Frisk 6-4. Rekka hadde løftet laget til tabelltopp foran Storhamar og Stavanger.

Strandborg skapte full spenning igjen med en tidlig redusering i 3. periode. Vålerenga misset store sjanser og ga deretter bort utligningen i overtallsspill.

Andrew Nielsen rotet bort pucken i egen sone. Strandborg mistet kølla da han presset Nielsen, men sparket pucken til Langan, som slo inn 3-3 alene med keeper.

I sluttminuttene økte Strandborg i tomt bur før Mathias Trettenes satte punktum.

Vålerenga topper tabellen to poeng foran Storhamar og fem foran Stavanger, men har spilt en kamp mer enn forfølgerne.

Torsdag spiller Vålerenga borte mot Stjernen, men Oilers får besøk av Sparta.

Vålerenga dominerte den første perioden og ledet svært fortjent 2-0 etter to scoringer av Alex Dostie. Oilers kom sterkere i midtperioden. Tristin Langan reduserte, men Oskar Ekelund gjenopprettet to måls ledelse for gjestene.

Noen minutter senere slo Greg Mauldin inn ledermålet foran henrykte tilskuere.