Stavanger Oilers snudde til seier mot Storhamar. Gregory Mauldin (t.h.) ble helten. Foto: Hanna Johre / NTB

Oilers snudde til seier i sudden death: – Nå starter denne serien

Stavanger Oilers så ut til å ryke nok en gang for Storhamar, men kom tilbake like før slutt og avgjorde i spilleforlengelsen. Nå er det kamp igjen i NM-finalen.

Av NTB | 08.04.2023 19:14:08

Sport: Greg Mauldin sørget for enorm hjemmejubel ni minutter ut i spilleforlengelsen. Kampen endte 5-4.

Istedenfor 0-3 for rogalendingene er det nå 1-2 før den fjerde kampen på Hamar.

– Det var en herlig opplevelse. Nå starter denne serien, sa Oilers’ assistenttrener Juha Kaunismäki.

– Det er surt at det vippet deres vei i dag. De presset fælt i andre periode der, men jeg synes vi kom tilbake bra, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Veteran Patrick Thoresen sendte Storhamar i føringen før to minutter var spilt. Martin Rønnild økte ledelsen.

Midtperioden ble hektisk. Oilers kom ut i et helt annet tempo og presset bortelaget. Bryce Gervais reduserte før Thoresen satte inn sitt andre, men Stavanger svarte med Gervais og Ludvig Hoff.

Peter Quenneville sørget for 4-3 like etter før Karlsen gjorde at det ble mer underholdning på isen i Stavanger. I forlengelsen sørget 40 år gamle Mauldin for fest.

– Det føltes fantastisk, sa Mauldin.

3969 tilskuere var på plass i Stavanger. Den fjerde kampen i best av sju-serien mellom lagene spilles på Hamar tirsdag.