Stavanger Oilers økte ledelsen i eliteserien i ishockey. Foto: Annika Byrde / NTB

Oilers overlegne mot Sparta – Frisk Asker tapte igjen

Serieleder Stavanger Oilers vant 5-2 mot nærmeste rival Sparta i eliteserien ishockey for menn lørdag. Frisk Asker tapte for fjerde kamp på rad.

Av NTB | 28.01.2023 18:34:59

Sport: Det ble aldri noen spennende kamp da Oilers gjestet Sparta i Sarpsborg. Oilers tok ledelsen bare 17 sekunder inn i kampen da Nick Dineen fant veien til nettmaskene. Stavanger-laget fortsatte å trykke på og scoret hele tre mål til i første periode.

Kort tid ut i 2. periode økte Martin Lefebvre ledelsen nok en gang, før Parker Bowles og Sondre Andreas Ahlsen satte inn to reduseringer for hjemmelaget.

Noen sluttspurt kom aldri fra Sparta, som dermed tapte poeng i tetstriden i eliteserien. Resultatet betyr at Oilers trygget ledelsen i eliteserien. Stavanger-laget er ni poeng foran Sparta og Vålerenga, men sistnevnte kan ta innpå i søndagens kamp mot Stjernen.

I en annen kamp lørdag trengte Frisk Asker poeng for å henge med i tetstriden. I stedet røk laget på sitt fjerde strake tap med 2-5 mot Manglerud Star.