Ohi Omoijuanfo scoret hjemme mot Nordsjælland. Brøndby-seieren gjorde erkerivalen FC København til seriemester. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ohi-mål og Evjen-assist mot Nordsjælland – Brøndby gjorde FCK til seriemester

Ohi Omoijuanfo markerte seg med scoring og Håkon Evjen med assist da Brøndby vant 5-1 hjemme over Nordsjælland i det danske sluttspillet mandag kveld.

Av NTB | 29.05.2023 19:59:04

Sport: Resultatet førte til at Brøndbys erkerival FC København er seriemester en runde før slutt.

Ohi sendte vertene i ledelsen allerede etter to minutter, og Mathias Kvistgaarden økte til 2-0 midtveis i første omgang. Fire minutter etter pause satte dansken inn sitt andre mål for kvelden etter å ha blitt spilt opp av Evjen.

18 minutter før full tid reduserte Ernest Nuamah, men det hadde lite å si da Kvistgaarden gjorde hattricket komplett fire minutter senere, før Oscar Schwartau fastsatte resultatet.

Brøndbys tredje nordmann Sebastian Sebulonsen kom inn etter 73 minutter.

Nordsjælland er med tapet uten mulighet til å ta igjen København i den siste sluttspillsrunden. FCK topper tabellen med fire poeng ned til Nordsjælland etter å ha vunnet 2-1 borte mot Viborg tidligere mandag kveld.

– Det var god stemning hele veien. Treneren (Jacob Neestrup) sa at vi skulle holde lav profil til det var avgjort, men det ble ikke overholdt, sa Rasmus Falk til TV3.

Bussen stoppet på en rasteplass, der det ble innhandlet mye øl. FCKs 15. seriegull ble feiret hele veien til hovedstaden.

– Det har vært en fantastisk sesong. Vi kom til Champions League, vant cupen, og nå er vi dansk mester. Vi har vært med på alt vi ville være med på, og vi har vunnet det vi kunne, sa Falk.

Daniel Granli og Iver Fossum i AaB var med å tape 1-2 for Lyngby i en viktig nedrykkskamp, og bunnen er det full spenning før serieavslutningen. AaB, Lyngby og Horsens har alle 27 poeng, og to av dem rykker ned.

AaB møter Silkeborg hjemme i siste runde og vil med seier berge plassen takket være sin gode målforskjell. De to andre dumpekandidatene møtes i Horsens, og begge vil gjøre alt for å vinne.

Ender det uavgjort i Horsens, vil AaB berge plassen med ett poeng. Taper AaB, rykker laget ned.

FCKs gullfest startet på bussturen på vei hjem fra Viborg. Ohis mål sendte Brøndby i ledelsen før FCKs egen kamp var blåst av. Da bussturen startet, ledet Brøndby klart.

FCK møter Randers hjemme i sesongens siste kamp, mens Nordsjælland tar imot Viborg. Brøndby ligger på 5.-plass i sluttspillet og har ikke mulighet til å sikre europaspill når de gjester AGF i sin siste kamp.