Menu
Adrian Smiseth Sejersted (t.h.) har blitt vant til å løfte opp Aleksander Aamodt Kilde (midten), men er klar på at det nå er hans tur til å ende øverst på pallen. Foto: Lise Åserud / NTB

Offensiv Sejersted jakter første verdenscupseier: – Skuffet om den ikke kommer i år

Fartsfantomet Adrian Smiseth Sejersted er klokkeklar på at hans første verdenscupseier kommer denne sesongen.

Av NTB | 10.11.2023 07:29:44

Sport: – Jeg tror jeg er veldig godt forberedt, men man vet jo aldri med de andre gutta. Hvis jeg treffer veldig godt, så skal det bli vanskelig å ta meg, sier Sejersted til NTB på telefonen fra hotellrommet i Zermatt.

Bærums-løperen klokket inn som nummer 13 og beste nordmann på den første treningsøkta. 29-åringen sikter imidlertid langt høyere opp på resultatlisten når startskuddet for sesongens første fartsrenn går lørdag formiddag.

– Jeg kommer til å gå inn i alle utforrenn i år utenom Bormio med veldig god tro på meg selv, så det er bare å gunne på og se om man har det som skal til, sier Sejersted.

Fartsfantomet debuterte i verdenscupen helt tilbake i 2014, men har fortsatt til gode å dra med seg en seier. Det har til tider riktignok bare vært ørsmå marginer som har skilt ham fra en topplassering.

På 85 verdenscupstarter står han med to pallplasser, hvor det har vært så lite som ett fattig tiendedels sekund som skilte ham fra seieren under super-G-rennet i Val d’Isère i 2020.

– Hvis jeg skal se positivt på fjorårssesongen, var det nok kanskje første gang jeg hadde winning speed i utfor, men med litt stang ut ble 5.-plass beste, noe som var litt skuffende, sier han.

Sejersted forteller at han har hatt en god oppkjøring og at han føler seg offensiv og i god form foran den kommende sesongen.

– Jeg har vel 10–12 muligheter, hvis ikke altfor mange renn blir avlyst, så jeg kan jo si det sånn at jeg hadde blitt skuffet om det ikke blir en seier i år. Det er helt klart det som er det store målet nå for de kommende rennene og sesongen. Jeg må prøve å få hull på den byllen, svarer han, før han jekker seg selv litt ned igjen:

– Jeg er glad i å legge listen høyt, men så er det veldig sjelden at jeg lykkes. Men jeg har troen.

– Jeg tror ikke Adrian trenger å være så veldig bekymret. Han må bare sørge for at han roer seg ned med at han er rask nok til å klare å vinne, for da tror jeg han også kommer til å begynne å vinne, sier Kilde til NTB og fortsetter:

– Det er bare et spørsmål om tid, men jeg er helt sikker på at han kommer til å klatre helt øverst denne sesongen.

Helgens fartsrenn i Zermatt-Cervinia er imidlertid i fare grunnet en dyster værmelding. Torsdagens treningsøkt ble avlyst og det er fortsatt usikkert om hvorvidt det skal kjøres renn på lørdag og søndag.

Forrige sesongs fartshelg i den sveitsisk-italienske traseen ble også avlyst, da grunnet dårlige snøforhold. Utforløypa starter på den sveitsiske siden av Matterhorn, men avsluttes i italienske Cervinia.

Rennene i Zermatt-Cervinia har den nest største pengepremien i verdenscupen. Vinneren av hvert renn får 60.000 sveitserfranc, tilsvarende 745.000 kroner. Bare Kitzbühel kan skilte med større premier.

Sejersted var også nær forrige sesong, men noen småfeil i flere renn gjorde at 5.-plassen i Kitzbühel ble sesongens høydare.

Kilde stemmer i og er trygg på at lagkompisen kommer til å nå sitt store mål denne sesongen.

(©NTB)