Martin Ødegaard ble sittende på Arsenal-benken lørdag. Her er han avbildet under oppvarming før Community Shield-kampen mot Manchester City i august. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ødegaard spart i Arsenals storseier – har vært plaget av liten skade

Martin Ødegaard ble hvilt som ubenyttet reserve da Arsenal banket Sheffield United 5-0. Kampen bød på hattrick fra Eddie Nketiah.

Av NTB | 28.10.2023 19:12:39

Sport: Seieren gjør at Arsenal har heng på naborival Tottenham i tabelltoppen. To poeng skiller lagene som er alene om å være ubeseiret etter ti runder.

Oppgjøret gikk uten Ødegaard. For første gang denne sesongen ble Arsenal-kapteinen benket, og etter kampen fortalte manager Mikel Arteta at drammenseren har spilt med en skade den siste tiden.

– Martin har båret på en liten ting som ikke har vært særlig behagelig, sa Arteta på pressekonferansen.

I Ødegaards fravær ble armbindet båret av Bukayo Saka og senere Nketiah.

Arsenal hadde full kontroll på et tafatt bortelag. Tidlig i 2. omgang utnyttet Nketiah svakt keeperspill og doblet ledelsen. Åtte minutter senere vendte samme mann om og skjøt ballen i krysset til 3-0.

Med det ble han første engelske Arsenal-spiller til å gjøre hattrick i ligaen siden Theo Walcott i 2015, melder Opta.

Mot slutten økte Fábio Vieira forspranget ytterligere fra straffemerket. Nketiah fikk muligheten til å bli firemålsscorer, men valgte å gi den fra seg. Langt ut i overtiden styrte Takehiro Tomiyasu inn 5-0.

Sheffield United virker allerede fortapt i PL-bunnen. Opprykkslaget står med kun ett poeng og har ligaens dårligste målscore (7-29).

Neste helg skal Arsenal ut i en tøff bortekamp mot Newcastle, mens Sheffield United tar imot Wolverhampton.

Sistnevnte fikset ledermålet etter en drøy halvtime. Han la et godt slått innlegg fra Declan Rice til rette for seg selv og styrte inn 1-0.

I opptakten til kampen ble det kjent at Arsenal er uten nøkkelspillerne Gabriel Jesus og Thomas Partey de neste ukene. Begge sliter med muskelskader.