Menu
Sikkerhetsrådet har gjort fire mislykkede forsøk de siste par ukene på å enes om en Gaza-resolusjon. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB

Emiratene ber om snarlig Gaza-møte i Sikkerhetsrådet

De forente arabiske emirater har bedt FNs sikkerhetsråd om å tre sammen så snart som mulig etter Israels opptrapping på Gazastripen, ifølge diplomater.

Av NTB | 28.10.2023 19:22:24

Politikk: De 15 medlemslandene kan komme til å møtes igjen allerede søndag, opplyser nyhetsbyrået Reuters’ kilder lørdag kveld.

Bakteppet er at internett- og telefonlinjene til Gazastripen er nede, samtidig som Israel har trappet opp sine luft- og bakkeoperasjoner.

Emiratene har bedt FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths og Unrwa-sjef Philippe Lazzarini om å orientere Sikkerhetsrådet i det varslede møtet.

Sikkerhetsrådet har gjort fire mislykkede forsøk de siste par ukene på å enes om en Gaza-resolusjon.

Fredag var Norge blant 120 av FNs 193 medlemsland som vedtok en resolusjon i FNs hovedforsamling med krav om en «umiddelbar, varig og vedvarende humanitær våpenhvile» i Gaza. Resolusjonene fra Hovedforsamlingen er ikke bindende, til forskjell fra Sikkerhetsrådets.

USA, Østerrike, Kroatia og Tsjekkia var blant 14 medlemsland stemte imot resolusjonen i FNs hovedforsamling. 45 land avsto fra å stemme, blant dem Tyskland, Canada og Storbritannia.

Flere nyheter: