Martin Ødegaard scoret. Foto: Kirsty Wigglesworth AP / NTB

Ødegaard-perle bidro til dramatisk overtidsseier mot United: – Det var galskap

Martin Ødegaard iskalde avslutning og overtidsmålene til Declan Rice og Gabriel Jesus sørget for at Arsenal tok en dramatisk 3-1-seier mot Manchester United.

Av NTB | 03.09.2023 19:54:46

Sport: Rice, som var Arsenals dyreste kjøp noensinne da han ble hentet fra West Ham, satte inn 2-1-målet seks minutter på overtid mot et United som kollapset. Etter en dødball fikk Rice umarkert ta ned ballen på lengste stolpe og score sikkert.

Deretter hamret skadeplagede Gabriel Jesus inn spikeren i kista.

– Det er den beste følelsen i verden. Dette er det vi spiller for. Det var helt galskap. Alle kampene er slik at du må være forberedt på å spille langt over 100 minutter, sa Ødegaard, som nå reiser til Norge for landslagssamling.

Kai Havertz har måtte tåle kritikk for å ha vært anonym etter overgangen fra Chelsea til Arsenal. Heller ikke søndag var tyskeren spesielt heldig med et par viktige involveringer.

Etter et snaut kvarter fikk 24-åringen en gavepakke av en sjanse rett foran United-målet. Fra få meter bommet imidlertid Havertz på ballen og måtte så se Lisandro Martínez rydde unna til hjørnespark.

Litt senere i omgangen forsøkte Havertz en tversoverpasning på Uniteds banehalvdel. Christian Eriksen snappet ballen og sendte Marcus Rashford i angrep langs venstrekanten. Rashford skaffet seg rom og sendte United i ledelsen med en god avslutning.

Etter pause pekte dommer Simon Hooper på straffemerket da Havertz gikk i bakken. VAR-sjekken avslørte imidlertid at tyskeren gikk over ende uten at det var spesielt mye kontakt. Dermed ble avgjørelsen omgjort.

Arsenal styrte spillet mot et United-lag som forsvarte seg godt. Etter en drøy time måtte gjestenes argentinske forsvarsklippe Lisandro Martínez forlate banen. Inn kom Harry Maguire, som i stedet ble koblet til flere klubber. Noen overgang vekk fra Old Trafford ble det imidlertid ikke.

I avslutningen av kampen fikk Bukayo Saka en gedigen sjanse da han fikk avslutte helt alene foran United-målet. Den ikke altfor gode avslutningen ble avverget på mesterlig vis av United-keeper Onana.

Tre minutter gjensto da United-innbytter Alejandro Garnacho trodde han hadde sendt eget lag opp i 2-1. VAR-sjekken avslørte imidlertid en hårfin offside. I stedet scoret Rice og Jesus i motsatt ende.

På tampen gjorde også Jonny Evans comeback for Manchester United. Forsvarsveteranen signerte en ettårskontrakt på overgangsvinduets siste dag.

Hjemmelaget brukte samtidig bare to minutter på å utligne ved Martin Ødegaard. Gabriel Martinelli gjorde et gnistrende godt forarbeid, og nordmannens avslutning ned i hjørnet var både presis og kontant. United-keeper André Onana kunne lite gjøre.

Etter halvspilt omgang fikk i tillegg danske Rasmus Højlund debuten for United.