Menu
Martin Ødegaard møtte pressen før EM-kvalifiseringskampene i fotball mot Spania og Georgia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ødegaard om Spilling-bildet: – Hadde gledet meg til å snakke om det

Martin Ødegaard var i det spøkefulle hjørnet da han ble konfrontert med det mye omtalte bildet med Helene Spilling under London Football Awards forrige uke.

Av NTB | 23.03.2023 10:54:14

Sport: Ødegaard stilte opp på den røde løperen med danseren Spilling under prisutdelingen i London. Bildet ble et av forrige ukes mest omtalte saker, men i etterkant ble bildet fjernet.

Under torsdagens pressekonferanse ble landslagskapteinen konfrontert med bildet.

– Nei, jeg hadde gledet meg til å snakke om det med «B-laget», men de valgte å ikke spørre. Enig den artikkelen du skrev, så det var trist, svarte Ødegaard på spørsmål fra Dagbladet.

Ødegaard gjestet TV 2s podkast «B-laget» tidligere i uken, uten at programleder trioen spurte drammenseren om bildet. Det ble til et oppslag hos Dagbladet.

– Jeg har sagt det jeg har å si, avsluttet han.

Landslagssjef Ståle Solbakken fikk også spørsmål om han har forberedt Ødegaard på spørsmål rundt mer private anliggender.

– Han har jo ikke hatt noen kjæreste før, så han kan jo ikke svare på det, smilte Solbakken.

– Det skal vel norsk presse ha. Dere har et litt avslappet forhold til sånne ting. Jeg tror at han får kjørt seg mer der han er. Engelsk presse er lenger framme på sånt, la han til.

– Vi fikk en slettemelding fra Shutterstock i går kveld. Det får man ofte, da er det alltid i 99,999 prosent knyttet til rettigheter, og det er det i dette tilfellet. Så lenge vi ikke har rettighetene til bildene må vi enten legge de skjult eller slette, opplyste Dorthellinger i forrige uke.

Flere andre medier fulgte opp med flere spørsmål om bildet torsdag, men Ødegaard parerte alle med humor og glimt i øyet.

Visuell redaktør i NTB, Christina Dorthellinger, forklarte hva som hadde skjedd med det mye omtalte bildet:

(©NTB)