Menu
Arsenal-spiller Martin Ødegaard var en av flere forsterkninger på Team Skaugum i onsdagens vennskapskamp i løkkefotball mot Bøn Unified. Gjestene fra Eidsvoll kommune vant kampen 7–6. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Ødegaard og Mjelde kunne ikke forhindre tap for kronprinsparet

Kronprinsfamilien forsterket laget med englandsproffene Maren Mjelde og Martin Ødegaard, men tapte onsdag vennskapskampen i løkkefotball mot Bøn Unified på Skaugum.

Av NTB | 21.06.2023 17:29:20

Sport: Selv ikke VM-klare Maren Mjelde (Chelsea), Guro Bergsvand (Brighton) og Arsenal-spiller Martin Ødegaard (Arsenal) kunne forhindre at kronprinsparets forsterkede lag gikk på tap mot Bøn Unified.

Gjestene fra Eidsvoll kommune har som mål å aktivisere, samle og støtte spillere med ulike funksjonsnedsettelser.

Lagene fulgte hverandre gjennom kampen, men det var til slutt Bøn Unified som vant 6–7. Vinnermålet ble skåret sekunder før slutt.

– Det er veldig gøy med fotball, men også at vi har med bredden – at idrett skal være for alle. Det viktigste er at man er i aktivitet og har det moro, og det synes jeg vi fikk til i dag, sa kronprins Haakon til pressen etter kampen.

På kronprinslagets lag, Team Skaugum, var også Ødegaards kjæreste, proffdanser Helene Spilling, samt fotballpresident Lise Klavenes og tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft.

Kampene på Skaugum stadion er et samarbeid mellom Kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund. Jan Åge Fjørtoft har vært prosjektleder fra starten.

Det var åttende år på rad det var invitert til vennskapskamp i løkkefotball utenfor kronprinsparets bolig på Skaugum.

For spillerne på kronprinsfamiliens lag forsvinner de fleste ut på ferie, mens Bøn Unified skal forberede seg til flere kamper. Trener Bjørn Lians lag samles til ukentlige treninger, deltar i seriekamper og reiser på ulike turneringer. Å være med på Norway Cup er et årlig høydepunkt for laget.

(©NTB)

Flere nyheter: