Martin Ødegaard jubler etter å ha sendt Arsenal i ledelsen hjemme mot Chelsea. Senere la han også på til 2-0. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Ødegaard herjer for Arsenal – to mål mot Chelsea

Martin Ødegaard har aldri vært i bedre scoringsform. Tirsdag gjorde han begge Arsenals to første mål mot Chelsea før pause.

Av NTB | 02.05.2023 22:24:14

Sport: Arsenal blomstret i førsteomgangen mot et formsvakt Chelsea. To kontante fulltreffere fra Ødegaard har banet vei for en kjærkommen opptur etter noen tøffe Premier League-uker.

Etter 18 minutter dunket drammenseren til på direkten på en pasning fra Granit Xhaka. Arsenal-kapteinens avslutning fra rundt 15 meter gikk inn via tverrliggeren. På nesten identisk vis doblet Ødegaard ledelsen etter en drøy halvtime.

Xhaka la flatt inn og fant Ødegaard i boksen. Der hamret nordmannen til med samme fot som på 1-0. Forskjellen var at han denne gangen sendte ballen ned mot målhjørnet.

Noen minutter senere la Gabriel Jesus på til 3-0. Det var også stillingen til pause i London-derbyet.

Ødegaard står med hele 14 fulltreffere i Premier League denne sesongen. Det er sterke tall for en midtbanespiller, og det er en dobling av antallet han hadde forrige sesong.

Arsenal trengte en opptur mot Chelsea. Klubben startet april som serieleder og hadde åtte poengs ledelse på Manchester City, men fire strake kamper uten seier (tre uavgjort, ett tap) har gitt City overtaket i tittelracet.

For en snau uke siden ble Arsenal lekt med i en 4-1-utklasing av Erling Braut Haaland og co.

Chelsea styrer mot sitt sjette strake tap etter at Frank Lampard kom inn som vikarmanager.