Menu
Canadas statsminister Justin Trudeau. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB

Objekt skutt ned over Canada

Det uidentifiserte objektet som ble observert flygende over Canada lørdag, er skutt ned, opplyser statsminister Justin Trudeau.

Av NTB | 11.02.2023 23:55:41

Økonomi og næringsliv: – Jeg beordret nedskyting av et uidentifisert objekt som krenket canadisk luftrom. NORAD skjøt ned objektet over Yukon. Både canadiske og amerikanske fly ble sendt ut, og objektet ble skutt ned av et amerikansk F-22, skriver statsministeren i en Twitter-melding lørdag.

NORAD er forkortelsen for North American Aerospace Defence Command, som er et amerikansk-canadisk forsvarssamarbeid.

– Jeg snakket med president Biden i ettermiddag. Canadiske styrker vil nå hente inn og analysere vrakdelene, skriver Trudeau videre.

Dette skjer dagen etter at USA skjøt ned et annet ukjent flygende objekt som ble observert over Alaska. USAs president Joe Biden beordret nedskytingen.

Det ikke kjent om objektet som nå er identifisert, har sammenheng med objektet som ble skutt ned fredag eller den kinesiske ballongen.

Tidligere lørdag ble det observert et uidentifisert flygende objekt i stor høyde over Canada.

Fra før er det kjent at ballongen som ble skutt ned fredag, var mye mindre enn den store kinesiske ballongen som nylig ble skutt ned utenfor kysten av South Carolina.

Flere nyheter: