Menu
Olje- og energidepartementet godkjenner utbyggingen av det nye olje- og gassfeltet Tyrving i Nordsjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nytt oljefelt godkjent for utbygging

Olje- og energidepartementet har godkjent utbygging av et nytt oljefelt kalt Tyrving. Feltet skal etter planen ha oppstart i 2025 og skal produsere i 15 år.

Av NTB | 08.06.2023 11:59:16

Økonomi og næringsliv: Tyrvingfeltet ligger i Nordsjøen omtrent rett vest ut fra Haugesund langs sokkelgrensa mot Storbritannia. Feltet bygges ut med tre brønner på havbunnen som skal kobles til produksjonsskipet Alvheim FPSO på det eksisterende Alvheimfeltet.

– Det er imponerende å se hvordan rettighetshaverne har jobbet med utvikling av Alvheim gjennom flere år. På 15-årsdagen til feltet er det derfor en stor glede for meg å godkjenne nok en utbyggingsplan til et nytt felt i dette området, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en pressemelding.

Investeringene i prosjektet er beregnet til rundt 6,2 milliarder kroner, og skal anslagsvis bringe med seg 3.300 årsverk gjennom levetiden til feltet. Prosessert gass fra feltet vil bli transportert via gassrørledningen SAGE (Scottish Area Gas Evacuation). Olje stabiliseres og lagres på Alvheim FPSO i lagertanker, før transport med tankskip til markedet.

(©NTB)

Flere nyheter: