Erik Botheim feirer sammen med lagkameratene etter å ha satt inn 1-0-målet mot AIK. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB

Nytt Botheim-show i Allsvenskan – straffet Bergs lag i 5-0-seier

Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

Av NTB | 28.04.2024 16:03:05

Sport: Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter drøye halvtimen viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

– Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

– Fryktelig. Nesten alt er galt. Jeg synes vi er gode de første fem minuttene. Etter det har det vært forferdelig, sa AIKs Mads Døhr Thychosen.

Berg måtte også se venstreback Eskil Edh gå av banen med det som lignet en lårskade etter 26 minutter. Og over i annen omgang måtte høyreback Thychosen byttes ut etter en kollisjon med egen keeper.

Ledelsen skulle også øke ytterligere. Norske Lasse Berg Johnsen hamret til fra distanse etter 70 minutter, og Thelin styrte den inn på rent ishockey-vis inne foran keeper.

Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng etter en perfekt seriestart. Gledelig for sørsvenskene var det også at både Anders Christiansen og Anton Tinnerholm gjorde comeback søndag. Begge har vært ute med skade siden mai i fjor og ble byttet inn mot AIK.

AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag.

Det meste gikk galt for AIK. På overtid i første omgang var tidligere Molde-stopper Benjamin Tiedemann Hansen både klønete og uheldig da han kneet ballen i eget mål etter en corner.

Sebastian Nanasi satte inn 4-0 med et perleskudd mens Thychosen lå nede. Med en så komfortabel ledelse fikk Botheim og Nanasi hvile på benken.