Vålerenga-trener Geir Bakke sliter. Foto: Terje Pedersen / NTB

19-åring sjokkerte Vålerenga – krisen fortsetter etter 3-5-tap for Mjøndalen

Vålerenga ligger langt bak skjema i sitt forsøk på å rykke rett opp igjen. Mjøndalens Alie Conteh gjorde situasjonen til Geir Bakke og co. enda verre.

Av NTB | 28.04.2024 16:32:19

Sport: Det er seks poeng opp til Kongsvinger på topp etter fem serierunder. De kongeblå har kun én seier, og bare Aalesund (12) har sluppet inn flere mål enn Vålerenga (11).

Sivert Øverby scoret kampens første mål. Conteh scoret to mål på to minutter på overtid av første omgang. Hattricket ble fullført etter 75 minutter. Keerat Singh la på til 5-1 fire minutter før slutt.

Petter Strand, Jones El-Abdellaoui og Christian Borchgrevink sto for Vålerengas-mål.

Conteh hadde vært på banen i bare ti minutter da han scoret sitt første mål.

Sierraleoneren landet i Norge for halvannen måned siden. I serieåpningen ble han utvist. Mot Vålerenga scoret han sine første mål og viste fram sitt store talent.

– Det må være tidenes innhopp for en Mjøndalen-spiller noen gang! utbrøt TV 2-kommentator Kasper Kvello.

Mjøndalen har blitt spådd en vanskelig sesong. TV 2 har tippet dem på direkte nedrykk. Slik så det ikke ut i Mjøndalen søndag.

En fin Vålerenga-kontring sørget for redusering ved Strand. På overtid var det duket for Conteh-show. Først headet sierraleoneren inn 2-1 på vakkert vis. Deretter plukket han opp ballen etter rot i Vålerengas frispilling og chippet ballen over Sjøeng.

– Fryktelig dårlig omgang, sa Vålerenga-trener Bakke i pausen.

Innbytter Singh avsluttet via en Vålerenga-fot og i bue over Sjøeng til 5-1 og gjorde katastrofen komplett for hovedstadsklubben. El-Abdellaoui og Borchgrevink sørget for 3-5 på overtid.

Ola Kamara fikk sin første start for Vålerenga. Mees Rijks var suspendert etter det røde kortet mot Lyn, og Henrik Bjørdal sto over med skade.

Til helgen venter Bryne for Vålerenga. Mjøndalen tar imot Aalesund.

Det startet godt for bruntrøyene. Brinder Singh driblet og lekte seg på høyresiden og ble til slutt belønnet med frispark. Frisparket til Øverby var nok ment som et innlegg, men ballen seilet over hele feltet, inkludert Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng, og i lengste kryss.

Det startet bedre for Oslo-laget i 2. omgang, men Mjøndalen holdt unna og puttet på ytterligere ett mål da Conteh parkerte VIF-forsvaret og satte inn 4-1.