Menu
Boeing har oppdaget et problem i forbindelse med monteringen av horisontale stabilisatorer på modellen 787 Dreamliner. Fly som ikke er levert, skal sjekkes og eventuelle feil rettes opp, men selskapet sier fly som er satt i drift, kan fortsette å fly. Illustrasjonsfoto: Francois Mori / AP / NTB

Nye problemer for Boeings Dreamliner

Boeing har funnet en ny feil på langdistanseflyet 787 – kjent som Dreamliner – og sjekker en rekke fly som ikke er levert til kundene ennå.

Av NTB | 07.06.2023 10:38:57

Økonomi og næringsliv: – Vi undersøker 787-fly som står hos oss for et problem i forbindelse med montering av den horisontale stabilisatoren. Finner vi at de ikke oppfyller kravene, vil de bli rettet opp før levering, sier flyprodusenten i en uttalelse.

Boeing sier problemene ikke utgjør «noen umiddelbar fare for flysikkerheten», og fly som er i drift, kan fortsette i trafikk. Flygiganten tror heller ikke problemet vil gå ut over årets leveransemål.

Dreamliner er en av selskapets viktigste modeller og har blitt rammet av en rekke problemer de siste årene. Produksjonsfeil føret blant annet til at selskapet ikke fikk levert flytypen til sine kunder mellom mai 2021 og august 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: