Menu
Skip Steffaen Walstad og det norske laget tok to nye seirer i curling-VM for blandet lag. Her under OL i Beijing i 2022. Foto: Christine Olsson, TT / NTB

Nye norsk seirer i curling-VM – feilfrie etter seks kamper, klar for sluttspill

Det norske curlinglaget i VM for blandet lag fosser videre og er ubeseiret etter seks kamper. Tirsdag ble Ukraina slått 12-3 og Tsjekkia 7-1.

Av NTB | 17.10.2023 19:02:30

Sport: Norge er med seirene allerede klar for sluttspill i mesterskapet i Aberdeen. Laget møter Sveits i sin siste gruppekamp torsdag. Det blir trolig en ren finale om gruppeseieren som gir direkte plass i kvartfinalen.

Toerne og treerne i de fire gruppene går til en første utslagsrunde. Norge er allerede sikret topp-tre-plassering i gruppe D.

Det norske laget består av skip Steffen Walstad, viseskip Maia Ramsfjell, toer Andreas Hårstad og ener Eirin Mesloe.

Kampen mot Ukraina var over etter seks omganger. Norge avgjorde kampen ved å score hele seks poeng i den tredje omgangen.

I kampen mot Tsjekkia scoret Norge to poeng i hver av de to første omgangene. Det meste var avgjort med 6-1 etter fire omganger, og tsjekkerne takket for kampen etter seks omganger.

Norge innledet mesterskapet med 6-3 over Latvia og 17-1 over Nigeria lørdag. Søndag ble det 9-2-seier mot Slovakia, mandag 7-2 over Hongkong.

Mesterskapet i Aberdeen er åpent, og 34 av medlemsnasjonene i Det internasjonale curlingforbundet (WCF) er påmeldt.

(©NTB)