Menu
En demonstrant i Paris holder opp en plakat med teksten «la dem komme å hente meg» og bilde av en djevelsk utgave av president Emmanuel Macron. Teksten er en henvisning til en tidligere uttalelse fra Macron. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

Nye demonstrasjoner mot Macrons pensjonsreform

I en rekke franske byer er det store demonstrasjoner etter Emmanuel Macrons kontroversielle grep for å presse gjennom pensjonsreformen i landet.

Av NTB | 18.03.2023 21:24:05

Arbeidsliv: På torsdag tok Macrons regjering i bruk en kontroversiell regel som åpner for å presse gjennom pensjonsreformen uten en avstemning i nasjonalforsamlingen. Bruken av et slikt dekret er i tråd med den franske grunnloven, men denne løsningen har vakt skarpe reaksjoner.

De store protestene utgjør en av de største utfordringene så langt i Macrons presidenttid. 45-åringen tok for mindre enn et år siden fatt på sin andre presidentperiode.

Siden beslutningen har presidenten ikke kommet med noen offentlige uttalelser om reformen, som innebærer en økning av pensjonsalderen fra 62 til 64 år i Frankrike.

Kilder i Macrons sirkel opplyser imidlertid til nyhetsbyrået AFP at han «følger utviklingen».

Politiet i Paris forbød lørdag demonstrasjoner utenfor nasjonalforsamlingen, men folk samlet seg likevel i en annen del av den franske hovedstaden.

(©NTB)

Flere nyheter: