Menu
Den britiske komikeren, skuespilleren og mediepersonligheten Russell Brand på vei ut fra et teater i London lørdag. Foto: James Manning / PA via AP / NTB

Nye anklager mot Russell Brand

Britisk politi sier de har mottatt en anmeldelse mot komikeren og mediepersonligheten Russell Brand for et seksuelt overgrep som skal ha skjedd i London i 2003.

Av NTB | 18.09.2023 17:52:24

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet opplyser mandag at de mottok anmeldelsen søndag kveld, melder BBC og flere andre britiske medier. Anmeldelsen kom etter at britiske medier i helgen skrev om en rekke overgrepsanklager rettet mot Russell.

Anmeldelsen som ble levert søndag, er fra en annen kvinne enn de fire som i helgen kom med anklagene mot Russell. Ingen av de fire har foreløpig anmeldt anklagene til politiet.

Anmeldelsen dreier seg også om en angivelig voldtekt som skal ha skjedd noen år tidligere enn det som ble omtalt i britiske medier i helgen. Fire kvinner har anklaget Brand for voldtekt og andre seksuelle overgrep, samt emosjonelt misbruk i perioden 2006 til 2013, da komikeren var på sitt mest berømte.

Beskyldningene ble fremsatt som en del av en felles gransking utført av avisen Sunday Times og kringkasteren Channel 4.

Russell Brand har avvist alle anklagene mot seg.

(©NTB)

Flere nyheter: