Menu
For tredje dag på rad brenner det i Alexandroupolis i Hellas. Bildet er fra søndag. Mandag brøt det ut brann nær Aten. Foto: Ilias Kotsireas / InTime News / AP / NTB

Ny skogbrann i Hellas

Brannmannskaper kjempet mot nok en skogbrann i Hellas, og myndighetene advarer om ekstrem skogbrannfare rundt hovedstaden Aten.

Av NTB | 21.08.2023 12:14:32

Ulykker og naturkatastrofer: En stor skogbrann brøt mandag ut i regionen Boiotia, rundt 100 kilometer fra Aten. En strand og to boligområder i nærheten av brannstedet er evakuert, og rundt 56 brannfolk og fire brannfly bisto i slokkearbeidet.

Det er ekstrem skogbrannfare både i Aten og i andre områder sør i landet. Mandag morgen ble en mann funnet død i et brannområde nord for hovedstaden.

Nordøst i Hellas, nær havnebyen Alexandroupolis, herjer brannene for tredje dag på rad. Her forsøker rundt 200 brannfolk å hindre at brannen når nasjonalparken Dadia, som fikk omfattende skader i brannene i fjor.

Sju brannfolk og én frivillig er sendt til sykehus med skader, ifølge myndighetene. Gjennom helgen er rundt tolv boligområder evakuert, og innbyggerne oppfordres til å holde seg innendørs på grunn av røyken. Det er erklært unntakstilstand i området.

Fram mot fredag ventes det høye temperaturer og tørt klima, noe som øker risikoen for skogbrann.

I juli måtte 20.000 personer, hovedsakelig turister, evakueres fra Rhodos på grunn av skogbrann. I slutten av juli opplevde Hellas den verste hetebølgen noensinne for juli måned, med temperaturer på over 40 grader.

(©NTB)

Flere nyheter: