Menu
Illustrasjonsbilde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Ny seier for Superligaen – fikk medhold mot Fifa og Uefa i den spanske domstolen

Superligaeierne A22 vant igjen fram da de tok Fifa og Uefa til retten i Spania for å ha motsatt seg opprettelsen av turneringen.

Av NTB | 27.05.2024 13:23:10

Kriminalitet og rettsvesen: Domstolen konkluderte med at Det internasjonale Fotballforbundet (Fifa) og Det europeiske Fotballforbundet (Uefa) misbrukte sin dominerende stilling og hindret fri konkurranse.

I desember konkluderte også EU-domstolen i Luxembourg med at Uefa og Fifa brøt EUs konkurranselovgivning da de blokkerte superligaplanene.

Den spanske domstolens avgjørelse beordret fotballens to styrende organer om «å stanse deres konkurranseskadelige oppførsel» som hadde påført «uberettigede og uforholdsmessige begrensninger» på fri konkurranse i markedet.

«Det er ikke mulig å nedlegge et forbud eller begrensning av prinsippet, med andre ord å forby noe annet prosjekt i fremtiden», forklarte dommer Sofia Gil Garcia i sin kjennelse mandag, sett av AFP.

«Å innrømme det motsatte ville være ensbetydende med å akseptere et slags forbud mot ethvert fotballkonkurranseprosjekt som konkurrerer med den nåværende Champions League», fortsatte dommeren.

Real Madrid og Barcelona uttrykker fortsatt sin støtte til ligaen. I februar ble det kjent at 25 av de 27 EU-medlemslandene har undertegnet en erklæring til forsvar for den europeiske idrettsmodellen. Danmarks kulturminister Jakob Engel-Schmidt kalte erklæringen en oppfordring om å droppe planene om en superliga i fotball.

Alle EU-landene unntatt Belgia og Spania er på listen over dem som har undertegnet erklæringen. Likevel uttalte A22-gründer Anas Laghrari at de hadde nok klubber til å starte opp ligaen bare noen dager før erklæringen ble vedtatt.

(©NTB)

Flere nyheter: