Menu
Fra venstre bistandsadvokatene til Baneheia-ofrene, Audun Beckstrøm og Håkon Brækhus, med statsadvokat Andreas Schei og statsadvokat Johan Øverberg. Her fra Borgarting lagmannsrett i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB

Ny sak mot Jan Helge Andersen flyttes til Stavanger tross protest

En eventuell ny rettssak mot Baneheia-dømte Jan Helge Andersen skal gå i Stavanger, selv om partene ville ha den til Oslo.

Av NTB | 07.07.2023 16:03:11

Kriminalitet og rettsvesen: Det har Agder lagmannsrett besluttet i en fersk kjennelse, melder Aftenbladet. Andersens sak ble besluttet gjenopptatt i juni.

Det foreligger ikke «særlige grunner til å fravike lovens hovedregel om at saken skal behandles ved en tingrett med tilgrensende rettskrets til daværende Kristisand byrett (nå Agder tingrett), i dette tilfellet Sør-Rogaland tingrett», heter det i beslutningen.

Oslo statsadvokatembeter anførte at rettssak i en annen by er upraktisk og dyrt, siden etterforskningen er gjort av Oslo-politiet. De fleste aktørene i retten er også hjemmehørende på Østlandet.

Andersens advokat, Svein Holden, ønsket også rettssak i Oslo, mens bistandsadvokatene mener Sør-Rogaland tingrett er mest hensiktsmessig.

Jan Helge Andersen risikerer å bli tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Lena Sløgedal Paulsen, noe han ble frifunnet for i 2002. Dette drapet er uoppklart etter den endelige frikjennelsen av Viggo Kristiansen tidligere i år.

Aftenbladet skriver at de har fått opplyst at beslutningen vil bli anket.

(©NTB)

Flere nyheter: