Skip Magnus Ramsfjell. Arkivfoto: John Locher / AP / NTB

Ny norsk seier i curling-VM

Norges herrelag i curling tok sin annen strake seier i VM da Sør-Korea ble slått 6-2 i søndagens første kamp.

Av NTB | 02.04.2023 17:34:50

Sport: Norge med Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell på laget, åpnet VM med å slå USA 8-5 og fulgte opp med en ny seier i morgenøkta dagen etter.

Nordmennene valgte å nulle i den første omgangen for så å ta to poeng i den neste. Sør-Korea reduserte til 1-2 i den fjerde omgangen.

Ramsfjell og co. økte til 4-1 etter halvspilt kamp, og «stjal» ett poeng i både den sjette og sjuende omgangen til 6-1-ledelse. Etter å kun ha redusert til 2-6 i den åttende omgang, ga det koreanske laget opp og Norge vant kampen 6-2.

Den norske skipen har curlinganene i orden. Han er sønn av den norske curlinglegenden Eigil Ramsfjell. Fetteren Bendik, som er sønn av tidligere OL-vinner (2002) Bent Ånund Ramsfjell, er også på det norske laget.

Den neste kampen blir tøff. Da er VM-vert Canada motstander for de norske VM-debutantene. Mandag står New Zealand og Sveits for tur.