Menu
Skuespiller Tobias Santelmann har en av hovedrollene i en ny norsk krigsfilm, som får premiere i desember. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Ny norsk krigsfilm på vei

Enda en bit av krigshistorien blir norsk film. Tobias Santelmann, Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen har hovedrollene i filmen, som får premiere i jula.

Av NTB | 10.05.2023 07:54:27

Kultur og underholdning: Regissør er Henrik Martin Dahlsbakken og innspillingen avsluttes i disse dager, skriver VG. Premieredatoen er satt til 25. desember.

Den nye filmen heter «Konvoi» og er inspirert av virkelige hendelser. Fra 1941 sendte de allierte lasteskip med krigsmateriell til Murmansk for å hjelpe Sovjetunionen i krigen mot Tyskland.

Filmen produseres av Fantefilm, som også har laget filmer som «Bølgen» og «Skjelvet». Selskapet vil ikke oppgi hvor mye det koster å lage «Konvoi», men omtaler denne som deres største produksjon hittil.

Ifølge Store Norske Leksikon ble mer enn fire millioner tonn krigsforsyninger sendt med Murmansk-konvoiene fra juni 1941 til mai 1945. Skipene var i hovedsak amerikanske, men også fra Norge og andre allierte land. 104 handelsskip ble senket og mellom 1000 og 1500 sjøfolk omkom.

(©NTB)

Flere nyheter: