Menu
Casper Ruud er klar for Miami Open. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Ny motstander for Ruud i Miami

Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

Av NTB | 22.03.2023 23:04:10

Sport: Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile.

Ruud har 600 rankingpoeng å forsvare i Miami. I fjor ble det nemlig finale i storturneringen. Der kom han til kort mot nåværende verdensener Carlos Alcaraz.

Miami Open er en Masters 1000-turnering og på nivået under de fire Grand Slam-turneringene. Turneringen i USA er den siste før grussesongen går i gang. Det er favorittunderlaget til Ruud. Åtte av de ni titlene til nordmannen har kommet på grus.

(©NTB)