Menu
Viktor Hovland ligger tre slag under par etter tre spile hull i matchplayturneringen i Austin. Foto: Eric Gray / AP / NTB

Hovland ett hull bak Kuchar i Austin etter halvspilt runde

Etter halvspilt runde er Viktor Hovland bare ett slag under mot amerikaneren Matt Kuchar i matchplayturneringen i Austin.

Av NTB | 22.03.2023 22:14:04

Sport: Matt Kucar er ingen hvem som helst når det gjelder matchplay. Han har vunnet 34 kamper og har bare Tiger Woods foran seg med 36 seire når det er snakk om mann mot mann på golfbanen.

Viktor Hovland fikk en svært dårlig start. Han tapte det første hullet med fem slag mot motstanderens fire på par-fire-hullet. På det neste hullet var spillerne nærmest identiske med utspillene sine, men nordmannen var rundt 15 meter lenger oppe på fairwayen. På greenen derimot brukte Kuchar bare ett slag, mens Hovland brukte to.

På det tredje hullet havnet Hovland ute i roufen på utslaget sitt og havnet i en sandbunker på innslaget. Dermed ga han opp hullet ettersom motstanderen trengte to slag på å vinne hullet.

Det fjerde hullet ble delt, mens nordmannen slo tilbake på det femte hullet med en birdie. På det sjette, par-fem-hullet, fikk den amerikanske veteranen problemer og røk på en bogey, mens Hovland satte sin birdie. Dermed var det bare ett slag opp for 25-åringen fra Ekeberg.

Det sjuende hullet ble delt. Hovland var heldig som også klarte å dele det åttende. Hovland hadde en kantruller for å utligne på det niende hullet, men ballen ville ikke.

Torsdag møter Hovland sørkoreaneren Kim Si-woon, mens amerikanske Chris Kirk er motstander fredag.

(©NTB)