Julian Ryerson slår oppgitt ut med armene etter en situasjon i Borussia Dortmunds hjemmetap mot Hoffenheim. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Ny Dortmund-smell – tennisballene tilbake i Bundesliga

Julian Ryerson og hans lagkamerater i Borussia Dortmund måtte tåle en ny hjemmesmell med 2-3 for Hoffenheim søndag.

Av NTB | 25.02.2024 21:27:36

Sport: Maximilian Beier scoret to raske mål i 2. omgang og vendte 2-1 for hjemmelaget til 2-3 for gjestene. På overtid nikket Emre Can over åpent mål på et frispark, og da måtte Dortmund-spillerne tåle buing og piping fra hjemmepublikum.

Dortmund har nå tre hjemmetap i Bundesliga denne sesongen, mot bare ett bortetap. Hoffenheim tok sin første seier på åtte kamper og klatret til 7.-plass.

Fjorårssesongen da Dortmund kjempet om seriegull er et fjernt minne for tiden, men laget klamrer seg til 4.-plassen som gir mesterligaspill.

Ryerson ble byttet ut i det 79. minutt. Inn kom Mats Hummels, som ikke kunne starte på grunn av magetrøbbel.

I Frankfurt kastet publikum tennisballer og andre gjenstander på banen før 2. omgang, selv om ligaen tidligere i uka skrinla planer om en omfattende avtale med eksterne investorer.

Publikumsprotester mot investorplanene har pågått i ukevis, ofte i form av kasting av tennisballer, men de fleste trodde at det var over. Lørdagen forløp uten protester.

Det er uklart hvorfor Frankfurt-publikum fortsatte, men ett banner hadde kritikk mot Wolfsburgs kobling til Volkswagen-konsernet. Eintracht Frankfurt, som torsdag ble slått ut av conferenceligaen, greide 2-2 med et utligningsmål på overtid.