Menu
Regjeringen har bestemt å elektrifisere Equinors prosessanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Det vil kreve svært mye kraft. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

NVE har fått søknader om mer kraftutbygging enn Melkøya trenger

Hos NVE ligger flere søknader om utbygging av vindkraft i Finnmark. Til sammen kan de gi 8,5 TWh – over det dobbelte av Melkøyas kraftbehov.

Av NTB | 10.08.2023 14:35:10

Økonomi og næringsliv: Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fire søknader om bygging av ny vindkraft i Lebesby og Gamvik kommune, skriver Europower.

Det største prosjektet er Davvi vindkraftpark i Lebesby, der energiselskapet ST1 vil bygge ut 800 megawatt med kraft, noe om gir en ventet årsproduksjon på 2,7 terawattimer. Eierne mener at prosjektet ikke vil komme i strid med reineieres interesser.

Tidligere i uken kunngjorde regjeringen å elektrifisere prosessanlegget på Melkøya i Finnmark, som i dag produserer sin egen strøm med gass. Anlegget trenger 3,6 terawattimer (TWh) i kraft. Regjeringen har lagt som premiss for elektrifiseringen at like mye ny kraft skal bygges som det anlegget trenger.

(©NTB)

Flere nyheter: