Menu
Elias Jonsson sikret norsk seier i Tiomila. Foto: Alf Simensen / NTB

NTNUI med historisk seier i Tiomila

NTNUIs herrelag vant søndag morgen orienteringsklassikeren Tiomila for første gang.

Av NTB | 21.05.2023 09:08:55

Sport: – Det er fantastisk. Jeg kan nesten ikke beskrive følelsen, sa Elias Jonsson etter å ha løpt NTNUI inn til seier.

NTNUIs ankermann fikk gå ut i ledelse på den siste etappen med drøye to minutter ned til finske Tamperen Pyrintö.

Da er det lov å kjenne på nervene. – Jeg og Jørgen (Baklid) (som løp nest siste etappe) pratet om det i morges, at vi begge var nervøse. Men slike muligheter som dette får vi ikke hver dag. Dermed gjelder det å benytte seg av dem, sa Jonsson.

Han hadde også med seg Ulrik Astrup Arnesen, Oskar Edvardsson, Mats Eidsmo, Sander Arntzen, Hans Petter Mathisen, Anders Vestøl, Isak Jonsson og Eirik Langedal Breivik på laget.

I kvinneklassen ble det 3.-plass til norske Nydalens SK. Det var de svært så fornøyd med til tross for at det ble seier sist år.

– Vi er skikkelig fornøyde med 3. plass i år etter seier i fjor, sa Tone Bergerud Lye etter å ha holdt unna for Tove Alexandersson og Stora Tuna i kampen om siste plassen på pallen i kvinnestafetten i Tiomila i Skellefteå.

Bergerud Lye var ankerkvinne for fjorårsvinner Nydalens SK, som med kvintetten Anna Ulvensøen, Helena Karlsson, Alice Hugosson, Anne Margrethe Hausken Nordberg og nevnte Tone Bergerud Lye, løp med startnummer 1 under damestafetten på 10 mila i år etter seier i fjor.

Nydalens endte 5.54 minutter bak vinner fra IFK Göteborg. IFK Göteborgs 2.-lag kom 16 sekunder for sent til å tukte førstelaget.

Flere nyheter: