Menu
I starten av februar gikk Robert Steen (Ap) av som helsebyråd i Oslo og ble erstattet av Marte Scharning Lund. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

NRK: Helsebyråd varsler fire endringer for helsehusene i Oslo

Oslos nye helsebyråd Marthe Scharning Lund (Ap) varsler endringer på fire konkrete områder når byens helsehus skal omorganiseres, ifølge NRK.

Av NTB | 13.03.2023 08:14:08

Politikk: Et av punktene er å spesialisere helsehusene mer i en situasjon der pasientene blir stadig sykere. Det andre er å se på om bydelene bestiller riktig tilbud når de vurderer hvilke pasienter som skal hvor, melder kanalen.

Det skal også sees på bemanningen, særlig utenom vanlig arbeidstid, og om økt bruk av såkalt velferdsteknologi kan frigjøre mer ressurser til pasientbehandling.

Mandag holdes det ny høring om de omstridte helsehusene i Oslo. Der skal byrådsleder Raymond Johansen svare på hva byrådet har gjort de siste årene i forbindelse med den dårlige situasjonen på Oslos helsehus.

Det var også høring om helsehusene 30. januar, men opposisjonen hadde ikke fått innsyn i dokumenter de hadde bedt om og varslet allerede da at det ville bli ny høring.

Byrådet i Oslo har de siste månedene måttet tåle kraftig kritikk for forhold i eldreomsorgen. Flere medier har i en rekke saker omtalt kritikkverdige forhold og grov omsorgssvikt ved helsehusene.

(©NTB)

Flere nyheter: