Menu
Fiskeriminister Bjørnar Skjæran sier den internasjonale kampen mot fiskerikriminalitet er viktig for en havnasjon som Norge.Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Norske satellitter skal avdekke ulovlig fiske over hele verden

En tredel av alle verdens kyststater skal nå motta data fra norske satellitter for å avdekke ulovlig fiske.

Av NTB | 07.09.2023 06:34:33

Kriminalitet og rettsvesen: Norge deler informasjonen med land som deltar i det internasjonale fiskerisamarbeidet Blue Justice initiativet, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Kampen mot ulovlig fiske er veldig viktig for en stor havnasjon som Norge. Nå deler vi norsk teknologi og kompetanse med mange andre land for å få bukt med problemet, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Landene skal motta dataene gratis og kan gjennomføre analyser selv. Landene kan også få gratis bistand fra den norske sporingsenheten i Vardø, som er bemannet med analytikere fra Kystverket og Fiskeridirektoratet.

– Dette er grensekryssende organisert økonomisk kriminalitet, som tapper havene for milliardverdier. Fiskerikriminalitet truer økosystemene og bærekraften i havet, og tapper lokalsamfunn for arbeidsplasser og verdier, sier Skjæran.

(©NTB)

Flere nyheter: