Menu
Norske bombehunder skal bidra til å gjennomsøke Paris for eksplosiver foran OL. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Norske bombehunder skal bidra i sikkerhetsarbeidet foran OL

Norge sender bombehunder og hundeførere til Paris for å bidra til å trygge den franske hovedstaden foran sommerens OL, melder Forsvarets Forum.

Av NTB | 04.07.2024 10:23:22

Kuriosa og kjendiser: Det skjer på forespørsel fra franske myndigheter.

Norge sender hunder av rasen belgisk fårehund som er spesialtrente på å identifisere eksplosiver. De skal bidra til å avsøke deler av Paris i forkant av OL, skriver Forsvarets Forum.

Dagbladet har tidligere i uken omtalt at også norsk politi sender bombehunder til Paris.

– Det sender et signal når Frankrike, som er en så stor og sterk aktør innenfor Nato, ber Norge om å støtte med eksplosivsøkshunder, sier Amund Haarstad, som er sjef for Forsvarets hundeskole.

I april ble det kjent at Frankrike skal hente inn 2000 utenlandske sikkerhetsstyrker til Paris for å styrke OL-sikkerheten. Det er ikke kjent nøyaktig hvor mange norske soldater, politifolk og hunder som sendes dit.

– Laget er satt sammen av hundeførere fra både Hæren, Sjøforsvaret, Luftforsvaret og Heimevernet. Hundene er mellom fire og sju år gamle, og både hundene og førerne er erfarne og gode når det gjelder kompetanse, opplyser Haarstad om hundeoppdraget.

OL i Paris starter 26. juli og varer til 11. august. Det er ventet over 10.000 utøvere, flere hundre tusen tilskuere og i alt rundt 15 millioner besøkende i den franske hovedstaden under sommerlekene.

(©NTB)

Flere nyheter: