Menu
Ole Martin Halvorsen, Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg er verdensmestre. Foto: Tor Idar Aune / Sportssjef Skytterlandslaget / NTB

Norsk VM-gull for første gang på 21 år: – Laggullene er de fineste

Ole Martin Halvorsen, Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg sørget tirsdag for norsk VM-gull på 50 meter liggende i Baku. Lagtriumfen er den første siden 2002.

Av NTB | 22.08.2023 09:04:48

Sport: I lagkonkurransen i Aserbajdsjan skjøt den norske trioen samlet 1866 poeng og endte halvannet poeng foran Tyskland og 2,6 poeng foran bronsevinner Kina.

Dette er bare andre gang i historien at Norge sikrer gull på 50 meter liggende lag for menn i VM, og det er 21 år siden forrige gang Norge vant. Da var nåværende landslagssjef Espen Berg-Knutsen på laget sammen med Vebjørn Berg og Harald Stenvaag.

– Vi ønsker å være gode lag, ikke bare ha enkeltskyttere. For meg som sportssjef synes jeg laggullene er de fineste. De viser at vi gjør en god jobb, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

– I tillegg er det fortjent. Disse utøverne dedikerer livet sitt til dette, legger han til.

Jon-Hermann Hegg ble nummer 14 med 622,5 poeng, mens Ole Martin Halvorsen endte på 26.-plass med 620,1.

Halvorsen var helt oppe på tredjeplass halvveis i den jevne konkurransen.

– Det er litt tilfeldig. Denne banen i Baku har litt vind, og dermed er det bestandig ganske utfordrende å skyte der. Man må ha dagen og samtidig ha litt tur for å vinne gull. Jevnt og solid gjennomført av alle, sier Aune om den norske innsatsen.

Samlet sett holdt den altså til norsk gull.

Mandag klarte ikke Jenny Stene (25) å forsvare fjorårets VM-sølv på øvelsen 50 meter match i Baku. Stene skjøt seg fram til finaleplass, men der ble det for tøft å kjempe om medaljene.

Hun havnet til slutt på 407,9 poeng og endte på 7.-plass av de åtte kvalifiserte. 25-åringen ble nummer fire i kvalifiseringen.

Henrik Larsen skjøt 623,4 poeng og var best av de norske i den individuelle konkurransen i Baku tirsdag. Han endte på 10.-plass. Larsen var 1,6 poeng fra medalje.

Petr Nymbursky fra Tsjekkia vant VM-gullet i den individuelle konkurransen med 626,5 poeng foran Linshu Du fra Kina og Jan Lochbihler fra Sveits.

(©NTB)

Flere nyheter: